Porselein schilderen was vroeger een ingewikkeld proces. Met de moderne techniek van heden is dat verleden tijd. Met de porseleinverf die ik gebruik, is deze techniek voor iedereen haalbaar, je kunt een patroon over nemen met grafietpapier of je gebruikt sjablonen of stickers. Je hoeft dus niet te kunnen tekenen om toch tot een mooi resultaat te komen, zolang je werk nog niet ingebrand is kan je nog corrigeren. Na het beschilderen van je werkstuk wordt het ingebrand in een keramiekoven op ca. 800 graden, waardoor de verf versmelt met het glazuur. Over het algemeen moet je meerdere lagen aanbrengen om een mooi resultaat te krijgen, dit gebeurt dan met een tussenbrand.

U kunt ook even kijken wat u kunt maken bij de 1 dag workshops.

Wilt u zich inschrijven voor een cursus of workshop? Vul dan het inschrijfformulier in en selecteer de cursus of workshop die u wilt volgen.

De kosten

De kosten zijn € 100,-- voor 4 lessen, inclusief materiaal. (minimaal 4 personen maximaal 10 personen)

De tijden

De lessen kunnen 7 dagen per week gegeven worden in de middag of avond en duren ongeveer 2,5 uur.

Van 10.00 tot 12.30 of 19.00 tot 21.30

Wilt u meer weten over een cursus of workshop of een afspraak maken neem dan contact met ons op via het contactformulier.


Voorbeeld foto's

  • bloem vergeet-me-nietjes
  • koe in landschap
  • roosjes tamponerenbloemen

 

Proefles

Wilt u eerst uitproberen of tiffany u bevalt? Dan is het mogelijk om een proefles te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Facebook

Atelier het Blauwe Zonnetje is ook te vinden op Facebook! 

FB FindUsOnFacebook-144  FB-ThumbsUp 50